Minunea Sfintei Maicii noastre Parascheva de la Iaşi: „Trebuia să ajung într-un căruţ cu rotile, dar Sfânta Parascheva m-a vindecat!” Rugăciune la Cuvioasa, grabnic-ajutătoare, tămăduitoarea noastră:

„Plângând la racla Sfintei şi dând un pomelnic pentru rugăciune, m-am rugat Cuvioasei Parascheva să-mi aducă lumină în viaţă. Şi lumina a venit…”.

Suferind de o afecţiune gravă a coloanei vertebrale, am venit la Mitropolie când nu mai credeam în nimeni şi nimic. Simţeam că, din clipă în clipă, voi muri. În viaţa mea era numai întuneric şi nici o speranţă. Un om în căruţ cu rotile, tânăr, ce speranţă mai are?, îmi spuneam, deznădăjduită. Plângând la racla Sfintei şi dând un pomelnic pentru rugăciune, m-am rugat Cuvioasei Parascheva să-mi aducă lumină în viaţă. Şi lumina a venit…

Vin de departe să o vizitez; mi-e tare dragă, cu mulţumirea că sunt vindecată de acea cumplită boală. Şi am convingerea că „orice vom cere Tatălui, crezând, vom lua”. (Ana-Maria)

***
Numai Dumnezeu și Sfânta Parascheva mi-au salvat fiul!
Numai Dumnezeu şi Maica Parascheva l-au salvat! Nu este aceasta o minune? La început nu ni se dădea nici o speranţă, apoi l-am luat acasă sănătos, astăzi are 41 de ani şi niciodată n-a avut vreo tul­burare ulterioară.
În 1980, fiul meu, Adrian-Constantin, s-a accidentat, căzând pe ciment şi lovindu-se la cap. A avut hemoragie, iar medicii de la urgenţă au constatat o fractură de craniu. A stat 10 zile în spital la Roman, apoi a mers la Iaşi la Neurochirurgie.

Pentru că diagnosticul era sumbru, ne-am rugat pentru sănătatea fiului nostru la Sfânta Parascheva. După o săptămână, copilul a fost externat, recomandându-i-se doar evitarea, pentru un timp, a efor­turilor fizice.

Numai Dumnezeu şi Maica Parascheva l-au salvat! Nu este şi aceasta o minune? La început nu ni se dădea nici o speranţă, apoi l-am luat acasă sănătos, astăzi are 41 de ani şi niciodată n-a avut vreo tul­burare ulterioară. (Angela, Roman)

***
Operație pe cord deschis, reușită cu ajutorul Sfintei Parascheva

Într-o noapte m-am visat în spital, iar în camera de alături pentru mine se ruga o monahie în mod impresionant, cu mâinile ridicate. La înce­tarea rugăciunii, măicuţa s-a întors spre mine în chip foarte cuvios, cu capul în jos, iar eu am recunoscut-o. Era Sfânta Parascheva de la Iaşi. Chipul ei smerit şi blând mi-a rămas în memorie pentru toată viaţa.
În 2009, un infarct, repetat de cinci ori în două luni, a atras după sine mai multe internări la Serviciul Cardiologie de la Spitalul Fundeni. Aici mi s-au depistat două artere ale inimii înfundate în proporţie de 90%. Am făcut mai multe încercări de a fi operat la Spitalul Fundeni (București) şi la Iaşi. În noiembrie am venit la Iaşi pentru operaţie, cerând aju­torul Sfintei Parascheva. Profesorul doctor m-a trimis din nou la Bucureşti, iar de acolo, la Constanța.

Mi-am dorit să revin la Iaşi, dar boala s-a agravat. Nu mai aveam mult de trăit, întrucât nu-mi mai simţeam mâinile şi nu aveam cir­culaţie normală. Inima mea era din ce în ce mai slabă. Mă apropiam încet, dar sigur, de moarte.

Într-o noapte m-am visat în spital, iar în camera de alături pentru mine se ruga o monahie în mod impresionant, cu mâinile ridicate. La înce­tarea rugăciunii, măicuţa s-a întors spre mine în chip foarte cuvios, cu capul în jos, iar eu am recunoscut-o. Era Sfânta Parascheva de la Iaşi. Chipul ei smerit şi blând mi-a rămas în memorie pentru toată viaţa.

A doua zi am primit un telefon de la Debreţin, din Ungaria, de unde un profesor cu care vorbisem anterior mă anunţa să merg la Târgu Mureş pentru operaţie. Acest lucru s-a şi întâmplat, iar operaţia a fost o premieră pe ţară. Acum mă simt bine şi mulţumesc Sfintei Cuvioase Parascheva pentru ajutorul ei cel bun! (Ion Benescu, Constanţa)
***
Rugăciune către Sfinta Cuvioasă Parascheva

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin.

Sursa: Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor