Ce se face în ajun de Moș Nicolae pentru fericire și noroc:

Sărbătoarea lui Moș Nicolae, una dintre cele mai așteptate sărbători penru cei mici, pică pe 6 decembrie. Cu toate acestea, pregătirile încep de încă din noaptea dintre 5-6 decembrie.

Ajun de Sf Nicolae. Tradiția spune că din Ajun copiii își lustruiesc ghetuțele pentru a primi cadouri de la Moș Nicolae. Copiii neascultători primesc o nuielușă, menită să îi atenționeze și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor. Pentru Moș Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-și da seamă dacă un copil a fost cuminte sau rău.

De asemenea, în Ajun de Moș Nicolae se fac cadouri, dăruim, pentru o fericire și noroc tot anul.
Moș Nicolae 2018. De Sfântul Nicolae se aduc în casă crengi de pomi fructiferi și se pun în apă, langă icoane, că să inflorească pană de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguțe vor înflori pană când anul se sfârșește, anul care vine va fi unul roditor Nuiaua este și o amenințare pentru copiii care nu au fost cuminți peste an.

În unele regiuni fetele se adună în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seară, la oră nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele și petrecerea începe. În zona rurală, în ziua de Sfântul Nicolae, feciorii se organizează în cete, își aleg gazdă în casă căreia repetițiile pentru colindă de Crăciun și de Anul Nou vor avea loc.

Moș Nicolae 2018. În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe în adevăratul sens al cuvântului iarnă. Moșul își scurtura bărba șură și începe să ningă. Iar dacă nu ninge înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

Se spune că în noaptea de Moș Nicoale cerurile se deschid, iar preț de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în partea dreaptă a Domnului.