Cum sa te rogi la Sfântul Nicolae pentru sanatate, soarta, bunastare si ajutor

Ziua de Sfântul Nicolae deschide sirul sarbatorilor de iarna. Sfântul Nicolae este sarbatorit de crestinii ortodocsi pe 6 Decembrie.

In aceasta zi nu ai voie sa te certi cu nimeni, nu ai voie sa porti dusmanie si trebuie sa fii tot timpul cu zambetul pe buze, asta pentru a-ti merge bine tot anul viitor.

Pe langa asta, citeste rugaciunea facatoare de minuni a Sfantului Nicolae:

„O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrabă a le ajuta.

Izbaveste turma lui Iisus de lupii ce o pandesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste, prin sfintele tale rugaciuni, de galcevile lumesti, de ganduri urate, de venirea altor neamuri, de foamete, de potop, de dureri.

Si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in intuneric si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de sabie, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata linistita si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invrednicim. Amin”

Nu se stie cu exactitate anul in care Sfântul Nicolae a plecat la Iisus, unele surse indicand anul 340, altele 350. Se stie doar data, respectiv cea la care astazi il cinstim pe Sfântul Nicolae, 6 decembrie.